שוכרי משרדים - למה גם אתם צריכים ביטוח?
כשוכרי משרדים, אתם חייבים להיות מודעים לחשיבות הביטוח – ולדעת לבחור בהתאמות הנדרשות לעסק שלכם. האם ניתן להסתפק בביטוח תכולת המשרדים? כך תעשו את זה נכון
לכתבה המלאהביטוח מבנה הוא אחד הכיסויים הבסיסיים החשובים ביותר בביטוח עסק, לצד ביטוח תכולה, ביטוח אחריות צד ג', ביטוח חבות מעבידים וביטוח אובדן הכנסה. במילה "מבנה" נכללות מעטפת הבית - רצפה, קירות, תקרה, גג, חלונות ודלתות; וכמה מהתשתיות הצמודות למבנה כמו מערכות חשמל, מיזוג, טלפוניה, דודי שמש, שערים וגדרות (אך לא נזקי צנרת שניתן לבטחם באופן נפרד).
כבעלי עסק, אתם לא יכולים להרשות לעצמכם לוותר על ביטוח מבנה. לעסקים רבים, בעיקר לקטנים שביניהם, אין יותר מדי "שומנים" ו"בולמי זעזועים". הוצאה גדולה ופתאומית עלולה לפגוע בהם באופן קשה, עד כדי קריסה. ביטוח המבנה אמור לכסות אתכם במקרים שכיחים יחסית של שריפה, פיצוץ, פריצה, שיטפון מים ממקור חיצוני – וגם במקרים נדירים יותר של רעידת אדמה, נזקי טבע, נפילת חפצים מכלי טיס, התנגשות מכונית בבניין שלכם או פגיעת ברק. כדאי לדעת שביטוח המבנה הבסיסי אינו כולל כיסוי לכמה סיכונים, שחלקם עלולים להסב לעסק שלכם נזקים כבדים. למשל, נזקי מלחמה.
במקרה של נזק למבנה מבוטח בעסק, בפני חברת הביטוח עומדות שתי אפשרויות: לתקן את הנזק, או לשלם לכם על תיקונו. בשני התרחישים סביר להניח שתידרשו לשלם השתתפות עצמית מסוימת - וכדאי מאוד לבדוק את גובהה עוד לפני החתימה על פוליסת הביטוח.
מה עוד חשוב לדעת על ביטוח מבנה בעסק? 4 נקודות מפתח
עסקים הפועלים ממבנים שכורים: אם העסק שלכם פועל ממבנה שכור, אתם לא פטורים מדאגה לביטוח מבנה. ברוב המקרים, אתם מחויבים בחוזה להחזיר את המבנה בדיוק במצב שבו קיבלתם אותו, מה שאומר שאם ייגרם נזק למבנה אתם עלולים לשלם עליו בהיעדר כיסוי ביטוחי. כמו כן, לעיתים גם שוכרי מבנה משפצים את הנכס או מוסיפים לנכס פריטים יקרים הנחשבים כ"צמודי מבנה" כגון ארונות, מטבחים, מזגנים וכו' אשר הכיסוי הביטוחי המתאים עבורים כיסוי לביטוח המבנה. אפשרות אחרת היא שחברת הביטוח תפעיל כנגדכם תביעת שיבוב, מהלך שבו היא משלמת למבוטח (בעל המבנה), אך מיד אחר כך תובעת מכם (שוכרי המבנה) את סכום הכסף שנאלצה לשלם, כולל הוצאות משפטיות. כדי להיות מכוסים מול תרחיש כזה אתם חייבים ביטוח מבנה על שמכם, או להיכלל בשמכם כחלק מביטוח המבנה של בעל הנכס.
עסקים שפועלים מהבית: משבר הקורונה האיץ מאוד את פתיחתם של עסקים קטנים מהבית. אלפי ישראלים, שאיבדו את עבודתם, נשלחו לחל"ת או עברו לעבוד מהבית, החליטו לפתוח עסק קטן בתוך מבנה הבית או הדירה שבהם הם גרים. רבים מהם לא ידעו בתחילת כי חלקי הדירה המשמשים למטרות עסקיות כמו קליניקה, חדר טיפולים או חדר עבודה אינם כלולים בביטוח המבנה של הדירה - ומחייבים רכישת ביטוח מבנה עסק נפרד. עם זאת, חלקים "היברידיים" כמו עמדת מחשב בין הסלון למטבח, כן כלולים בביטוח המבנה של הדירה, לתשומת ליבכם.
הוצאות שכר דירה במקרה של הרס המבנה: לאירועי ביטוח יש סקאלה רחבה של דרגות חומרה. אירוע עשוי להסתכם באש שפרצה וכובתה כמעט מיד, אבל גם בהרס נרחב של המבנה, שלא מאפשר את המשך הפעילות העסקית בו. במקרים חמורים כאלה, רצוי שיהיה סעיף בפוליסת ביטוח העסק שלכם שיבטיח לכם תשלום הוצאות שכר דירה על מבנה חליפי עד לשיקומו של הנכס. בדרך כלל, מדובר בתשלום של עד 12 חודשים שכר דירה.
הרחבה לביטוח ערך הקרקע: סכום ביטוח המבנה מחושב על פי רוב לפי עלות בנייה, ללא ערך הקרקע. אם תרצו להבטיח לעצמכם כיסוי גם על ערך הקרקע, למשל במקרה של רעידת אדמה, תצטרכו לרכוש הרחבה נפרדת לביטוח המבנה לעסק שלכם.
הפוליסה המורחבת של max ביטוח לעסק
חבילת הביטוח לעסק של max מרכזת כל מה שהעסק שלכם צריך במקום אחד:
אתם יכולים לבחור בין פוליסות ביטוח ייעודיות לחנויות וקליניקות, משרדים או אחריות מקצועית לעצמאים. השאירו פרטים ונחזור אליכם. ניתן לקבל הצעה גם בטלפון *6411.
פוליסת ביטוח העסקים של max מעניקה כיסוי על נזק למבנה, לתכולה ו/או למלאי של העסק. כמו כן, הפוליסה מכסה אתכם מפני תביעות צד שלישי כתוצאה מפעילותכם העסקית. כל זאת, במטרה לשמור על ההתנהלות הסדירה של העסק גם לנוכח הוצאות פתאומיות גדולות. חשוב לדעת: כגוף פיננסי גדול ומשמעותי, max יכולה לפעול מול חברות הביטוח בעת תביעה כדי למצות את זכויותיכם באופן מיטבי.
מהן ההטבות הבולטות בביטוח העסקים שלנו?
חשוב לדעת: את ביטוח העסקים ניתן לרכוש באמצעות מקס סוכנות לביטוח (2020) בע"מ ("מקס סוכנות לביטוח"). פוליסת הביטוח הינה של הפניקס חברה לביטוח בע"מ. בכפוף לתנאי הפוליסה המלאים והנחיות החיתום של החברה המבטחת. הכיסוי הביטוחי באחריות הפניקס.